Zrážka nákladného auta s osobným. Štyria muži ukradli káble. Pomaľovaná budova školy. Zlodej kradol v internátnej škole. Krádež cigariet z novinového stánku.

12.08.2011 Celý región

Zrážka nákladného auta s osobným:
Na jednej z humenských križovatiek došlo včera dopoludnia k zrážke osobného auta s nákladným autom.
V čase okolo 9:30 h viedol v smere od obce Brekov na Humenné 25 ročný muž z Kamenice n/Cirochou nákladné auto IVECO. Na križovatke pri odbočovaní vľavo na Mierovú ulicu nedal prednosť oproti idúcemu osobnému autu Renault Thalia, následkom čoho došlo k zrážke. Pri nehode utrpel vodič z nákladného auta ľahké zranenia, ktoré si nevyžiadali hospitalizáciu v nemocnici, jeho spolujazdec (30r.) utrpel zranenia s dobou liečenia do 3 týždňov, pričom je hospitalizovaný vo vranovskej nemocnici. 30 ročný vodič osobného auta z Vranova utrpel zranenia s dobou liečenia do 14 dní a tiež je hospitalizovaný vo vranovskej nemocnici. V humenskej nemocnici skončili spolujazdci z osobného auta a to 36 ročný muž, ktorý utrpel zranenia s dobou liečenia 2 – 3 týždne, 38 ročná žena ktorá utrpela zranenia s dobou liečby presahujúcou 42 dní, 10 ročné dievča, ktoré utrpelo zranenia s dobou liečenia cca 2 týždne a dvojmesačné dievčatko, ktoré utrpelo zranenia s dobou liečby do 3 dní. Posledný spolujazdec z osobného auta, 10 ročný chlapec, utrpel ťažké poranenia s dobou liečenia viac ako 42 dní a je hospitalizovaný v košickej nemocnici.
Vodiči oboch vozidiel boli podrobení dychovým skúškam pri ktorých vodičovi osobného auta nebola zistená prítomnosť alkoholu v krvi, avšak vodičovi nákladného auta bolo namerané pri opakovaných dychových skúškach 0,24 mg/l, 0,21 mg/l a 0,19 mg/l alkoholu v dychu. Hmotná škoda na vozidlách bola vyčíslená na 8.000.- €.
Nehodu vyšetruje humenský policajný vyšetrovateľ, ktorý už 25 ročného vodiča nákladného auta obvinil z prečinu ublíženia na zdraví, stíhaný je na slobode.

Štyria muži ukradli káble:
Z prečinu krádeže obvinili včera humenskí policajti štyroch Humenčanov vo veku 21 – 49 rokov.
Obvinená štvorica prišla 4.8.2011 v čase okolo 20:00 h k areálu istej firmy na Námestí Slobody v Humennom. V samotnom areáli na jednej z garáži rozlomili visiaci a z tejto potom ukradli rôzne káble. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 301.- €. Všetci sú stíhaní na slobode.

Pomaľovaná budova školy:
Na polícií v Prešove bolo včera popoludní oznámené poškodenie fasády, plota a dverí základnej školy v Ruskej Nove Vsi, okr. Prešov.
Doposiaľ neznámy páchateľ vytvoril z utorka na stredu na západnej stene školy sivý nečitateľný obrazec veľkosti 1,7m x 1,5m. Ďalej pokračoval a poškodil oplotenie školy zo severnej vnútornej strany po celej dĺžke a to 13 metrov, kde tiež vytvoril sivou farbou nečitateľné obrazce. Nakoniec skončil pri hospodárskej budove školy, kde na dvere opäť sivou farbou vytvoril nečitateľný obrazec. Miestnemu obecnému úradu tak vznikla škoda 500.- €. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.

Zlodej kradol v internátnej škole:
Policajti z Humenného vyšetrujú vlámanie do jednej z miestnych internátnych škôl, ku ktorému došlo v noci z utorka na stredu.
Do školy sa zlodej dostal cez jedno z okien, ktoré si nezisteným spôsobom otvoril. Vo vnútri následne vylomil dvere do zborovne, dvere do kancelárie zástupcu riaditeľa školy a učebne výtvarnej a hudobnej výchovy. So sebou si nakoniec odniesol tri autorádia, dve gitary a akordeón. Celková škoda bola vyčíslená na 632,55.- €.
 
Krádež cigariet z novinového stánku:
Stropkovskí policajti vyšetrujú už druhú tohto týždňovú krádež vlámaním do novinového sánku v Stropkove.
K prvej došlo v noci z pondelka na utorok na Hlavnej ulici. Tentokrát sa zatiaľ neznámy páchateľ vlámal do novinového stánku na Námestí SNP, pričom ku krádeži došlo v noci zo stredy na štvrtok. Po vypáčení zámku vstupných dverí ukradol zlodej z novinového stánku cigarety rôznych značiek. Škoda spôsobená krádežou bola predbežne vyčíslená na 2 000.- €. Poškodením zariadenia vznikla škoda 200.- €.

Poškriabané auto na parkovisku:
Policajti zo Starej Ľubovne pátrajú po páchateľovi, ktorý v stredu 10.8.2011 poškriabal na parkovisku pred jedným z obchodných domov v Starej Ľubovni osobné auto.
Zatiaľ neznámy páchateľ prišiel niekedy v čase od 15:00 h do 22:00 h k osobnému autu Jaguar XJ8 a urobil na ňom niekoľko rýh. Takto poškodil ľavé predné a zadné dvere a zadný ľavý a predný blatník. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 1 000.- €. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.
.
Z poľa zmizli betónové kocky:
Na polícií v Hanušovciach n/Topľou oznámil včera 61 ročný Vranovčan, že mu niekto ukradol betónové kocky.
Zatiaľ neznámy páchateľ od jesene 2010 do 6.8.2011 ukradol z poľa pri obci Skrabské, okr. Vranov n/Topľou, 1200 ks betónových kociek o rozmeroch 50cm x 50cm x 10cm. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 1 200.- €. Prípad vyšetruje polícia ako prečin krádeže.
 

Vyberte región